13 mai Samskaping
Samskaping er når to eller flere offentlig og private parter inngår i et likeverdig samarbeid, med mål om å;
- definere problemer
- designe nye løsninger
- implementere nye og mer effektive løsninger
(KS 2018) Vårt utviklings- og innovasjonsarbeid er basert på mobilisering av innbyggere for å bidra økt selvhjulpenhet. Det betyr at utviklingsarbeidet foregår i felt, der folk lever og bor. Samskapingen foregår på tvers av sektorer og handler om å ta i bruk de ubenyttede ressursene som finnes lokalt blant innbyggere, ansatte og samarbeidspartnere.
Det skilles ofte mellom begrepene radikal og konservativ samskaping. Definisjoner av samskaping inviterer til å se en kommune som en arena for samarbeid, der ulike ressurser knyttes sammen til det beste for lokal problemløsing og tjenesteproduksjon.
Vi mener at det er behov for mer radikal samskaping for å oppnå bærekraftig og mer effektive løsninger på velferdsutfordringer. Vi arbeider derfor i utviklingspartnerskap med offentlig sektor. Lokale fagansatte og våre ressurser er likeverdige partnere og aktive deltakere i prosessen.
Målgruppene og lokalt næringsliv inngår i dette partnerskapet i et lokalt økosystem. I et slikt økosystem samarbeides det om å dele kunnskap, nettverk og ressurser på tvers av de tradisjonelle samfunnsinndelingene, med mål om mest mulig samfunnseffekt.