01 mai TENK OM…
Nå på tirsdag er det tid for store tanker igjen, denne gangen i et stort, tomt rom! Håper vi sees:) Invitasjon
27. mars inviterte vi til Tenk-om-seminar på Dansens Hus i Oslo
Tor Haugnes, høyskolelektor ved BI Oslo holdt et inspirerende foredrag “fra kreve til kreere“. Det handler om hva hver enkelt av oss gjør, ikke hva vi sier. Det handler om møter mellom mennesker, utveksling av ideer og et fokus på hva vi kan gjøre for andre. Da kan vi skape verdier.
Tenk-om-konferansen i Larvik 8. mars 2011
Forandre – for andre
Larvik forstetter å tenke stort og flagge høye mål. På Tenk-om-konferansen i Bølgen Kulturhus 8. mars ble det konkretisert: Målet er etablering av Nasjonalt kompetansesenter for Sosialt entreprenørskap i Larvik i 2012.
Offisiell åpning av Senter for sosial innovasjon i Larvik. Om samarbeidet mellom Larvik kommune, KREM og Telemarksforsking og mulighetene som ligger i samarbeid på tvers for å bryte reproduksjon av sosiale ulikheter.
Les artikkel i Vestfold blad her
Under kan du klikke for å se flere videoer fra konferansen:
Jon Schau
Innlegg av Paul Chaffey, Abelia
Innlegg av Per Olaf Skogshagen, Larvik kommune
Intervju med Per Olaf Skogshagen fra Larvik kommune
Karin Andersens innlegg
Jan Arvid Kristengård – offisiell åpning av Senteret for sosial innovasjon
Marius fra Magnet Media intervjuer Ingrid Stange, Formuesforvaltning
Hjulvispprisen 2010 gikk til Gina Lund
Tenk-om-konferansen i Oslo 27. oktober 2010
Tenk om løsningen er å gjøre noe annet, og ikke mer av det samme. Og hvordan skal næringslivet få tak i kompetansen fra de som står utenfor arbeidslivet?
Onsdag arrangerte KREM en konferanse på Edderkoppen teater i Oslo – om sosial innovasjon, entreprenørskap og sosial ansvarlighet. Hilde Dalen i KREM mener det finnes nye løsninger på hvordan næringslivet kan få tak i kompetansen fra alle de som står utenfor arbeidslivet og som vil inn.
Se intervju med KREMs Hilde Dalen og Karin Gustavsen fra Telemarksforsking.
AV: ASTRID BORCHGREVINK LUND
Over 700.000 mennesker står utenfor det ordinære arbeidslivet. Mange unge velger bort eller faller fra skole og utdanning. I tillegg øker antall fattige i Norge.
Det som fungerer
– Det er alt for mange mennesker som ikke deltar i arbeidslivet. De sitter på masse kunnskap og ressurser som næringslivet går glipp av. En årsak er at de ikke finner veien inn i arbeidslivet. En annen er at næringslivet ikke etterspør det de har å by på. Vi skal ikke slippe folk til fordi vi synes synd på dem, men fordi arbeidslivet trenger dem. For folk har ressurser uansett hvor de står. Samtidig bør erfaringsstemmene slutte å være så kritiske. Alt for mange fokuserer på hva som ikke fungerer. Dette er det mulig å snu ved å fokusere på hva som faktisk fungerer og hva som virker inn positivt. Det er nemlig dette vi kan lære noe av. Vi kommer ikke videre hvis vi konsentrerer oss om det som ikke funker, sier Dalen til Erfaringskompetanse.no.
Snakk med hverandre
Karin Gustavsen ved Telemarksforskning samarbeider med KREM om hvilke nye muligheter som finnes blant annet inne sosialt entreprenørskap. – Mennesker som vil inn i arbeidslivet blir ofte snakket til, men ikke med. Det er en stor forskjell på å snakke til og instruere folk i stedet for å snakke med og lytte til hva den andre har å si. Her har vi en lang vei å gå, mener forskeren.